Bananen uit Ecuador : dossier - Ghysels, Leo; Schokkaert, Ben; Esmeraldas (Gent: Oxfam-Wereldwinkels, 1997)
"Oxfam-Wereldwinkels ; teksten : Leo Ghysels ; eindredactie : Ben Schokkaert ; foto's : Esmeraldas vzw Bijlage bij de WeeWeeKrant : 23e jaargang, nr. 385 15 september '97"