af001520: Wie? Wie? Wie? - SM Volksdrukkerij; BWP
"Affiche uitgegeven in 1929 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) voor de wetgevende verkiezingen. Tekst: Wetgevende verkiezingen van mei 1929. Wie? Wie? Wie? Wie verminderde de waarde van den frank van 55, in 1921, tot 107, in 1925? De katholieken en de liberalen onder de regeering Theunis. Wie gaf voor 5000 millioen schatkistbons uit, waardoor de belangen van het land overgeleverd werden aan de willekeur der financiers? Dezelfde katholieken en liberalen, der Regeering Theunis. Wie weigerde in 1925 mede te werken aan de stabilisatie tegen 107? De liberalen en de katholieken reactionnairen. Wie leverde sedert 1884 onafgebroken de ministers van financie, die het lot van den frank in handen hebben? De Katholieke Partij. Wie verwekte in 1925 de kapitaalvlucht naar het buitenland? De liberale en katholieke bezitters. Wie verwekte wantrouwen, nadeelig voor de stabilisatie, in binnen- en buitenland? De liberale en katholieke gazetten en financiers zooals Despret. Wat bewijzen die onweerlegbare feiten? Dat als politieke partijen verantwoordelijk zijn voor den val van den frank, de schuld geheel en al ligt bij Liberalen en Katholieken. Kleine lieden, gij allen die geleden hebt door den val van den frank, gij zult de bewerkers van uw ongeluk hunne verdiende straf geven, door op 26 mei, te stemmen voor uw verdedigers de Socialisten! Gent, Sam. Volksdrukkerij. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"