hs000552: La sainte et la prostituée, 1921 - Masereel, Frans (Souvenirs de mon pays : seize images)
"Houtsnede van Frans Masereel met de afbeelding van een man tussen een vrome en een verleidende vrouw. Losbladige prent uit een suite van 14 houtsneden, uitgegeven in mei-juni 1931 door A. Vyncke te Gent als bijlage bij het Masereel-nummer van het maandblad 'Kunst-Opbouwen'. Deze houtsnede werd voor het eerst gepubliceerd in het boek 'Souvenirs de mon pays' uit 1921 door Editions du Sablier te Genève. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"