535.34: Verslagen van vergaderingen van de Algemeene Centrale van Bouw- Hout en Gemengde Vakken-gewest Willebroek - AC-gewest Mechelen
"Collection: AC-gewest Mechelen; Biografie: Op het congres van 25 en 26 december 1920 stond de samensmelting van de Mechelse socialistische vakbonden van Hout, Bouw en Gemengde Vakken op de dagorde. Vanaf 1921 werd die samensmelting een feit. Op dat moment telde de centrale 4.000 leden, waarvan 3.000 houtbewerkers. Isidoor Smets, de latere nationale voorzitter van de AC behoorde tot de bestuursleden van het gewest Mechelen. In de jaren '50 beleefde de AC haar hoogtepunt. Het werkingsterrein van de Mechelse AC betreft de meubelsector, de boomzagerijen en de spiegelnijverheid. Level of description: File; Series: 535: Archief van AC-gewest Mechelen"