090.31: Brochure van de resolutie rond energiebeleid (Algemene Raad S.P. 12.6.1982) - De Schuyter, Jo
"Collection: De Schuyter Jo; Biografie: Na zijn humaniora te Blankenberge studeerde Joseph (‘Jo’) de Schuyter (Knokke 1947) moraal-wetenschappen aan de Gentse Rijksuniversiteit. Als politiek geëngageerd leraar niet-confessionele zedenleer is hij in de jaren 1971-1975 actief in de vzw Vrede. Hij wordt lid van de Jongsocialisten (JS) in 1975, voorzitter JS-afdeling Gent in 1976 en nationaal politiek secretaris in 1978. Bij de herverkiezing in april 1983 wordt hij verkozen als gemeenteraadslid. In 1981 is hij ook even kabinetsmedewerker bij vice-premier Willy Claes. Level of description: File; Series: 090: Archief van Jo De Schuyter"