178.00057: Programma betreffende Europese verkiezingen van 1979: "Internationale aspecten van verkiezingscampagne Vlaamse socialisten" - Boesmans, Fonny
"Collection: Boesmans Fonny; Biografie: Fonny Boesmans is geboren in Hasselt op 23 februari 1946. Binnen de socialistische beweging was hij op vele terreinen actief. Boesmans startte zijn professionele loopbaan in de socialistische perswereld. Hij werkte jaren voor de Socialistische Omroep (SOM) en fungeerde als persattaché bij de socialistische ministers De Wulf en Willockx. Boesmans was ook actief bij de Jongsocialisten. Zijn verkiezing tot gemeenteraadslid voor Temse in 1976 vormde het begin van een snelle politieke carrière. Een jaar later werd hij provincieraadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 was hij lijsttrekker. Twee jaar later werd Boesmans voorzitter van de SP-federatie Waasland. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1988 trok Boesmans de lijst. Als tweede opvolger bij de Europese verkiezingen van 1984 kwam hij in 1985 in het Europees Parlement. In de Commissie Politiek concentreerde Boesmans zich op de situatie in Centraal-Amerika. Ook rond de problematiek van mensenrechten, veiligheid in Europa en milieu was hij actief. Hij volgde eveneens het scheepsbouwdossier op de voet. Bij de Europese verkiezingen van 1989 werd Boesmans niet herkozen. Op de wereldtentoonstelling van 1992 in Sevilla was hij directeur van het Belgisch paviljoen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 was hij lijstduwer. Hij werd verkozen, maar hij stond zijn mandaat af. Level of description: Item; Series: 178: Archief van Fonny Boesmans"