kal000334: CSPCL, Comité de solidarité avec les peuples du Chiapas en lutte
"Muurkalender uitgegeven door het Comité de solidarité avec les peuples du Chiapas en lutte voor het jaar 1996. CSPCL werd in januari 1995 in Parijs opgericht door internationalisten uit het libertaire milieu, de Mexicaanse diaspora of de beweging ter ondersteuning van inheemse volkeren. Het doel van deze commissie is om hier te informeren en bewust te maken van de situatie van de Zapatista-opstand in Chiapas en over de beweging naar autonomie van de Indiase volkeren van Mexico, actieve solidariteit te implementeren en materiële steun te verzamelen voor gemeenschaps- en samenwerkingsprojecten (onderwijs , gezondheid, communicatie, handwerk en landbouw). FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"