fo019865: P&V, La Prévoyance Sociale, Prijs Joseph Lemaire, Albert Schweitzer
"Zwart-witfoto van Albert Schweitzer en Henri Lemaire op weg naar de uitreiking van de Prijs Joseph Lemaire. Mensen aan de kant applaudiseren. Brussel, 18 november 1959. In 1957 werd de Stichting Joseph Lemaire opgericht, ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van La Prévoyance Sociale. De stichting zou om de twee jaar een prijs uitreiken aan een initiatief ten gunste van de sociale vooruitgang. Dr. Albert Schweitzer ontving als eerste deze prijs in 1959. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"