te005277: De Kerstgave - C.V.P.
"Tekening als politieke karikatuur waarbij C.V.P. wordt gehekeld om de gevolgen van hun bestuur. Een verarmd gezin wordt voorgesteld op de hand van een C.V.P.-minister. Achter hen een kerstboom met de geschenken van het voorbije C.V.P.-bestuur met als opschriften: koningskwestie, vermeerdering werkloosheid, toelagen vrij onderwijs, 24 maanden, amnestie, aftakeling sociale zekerheid, schandaal Yzertoren, schandalen De Bodt - Van Coppenolle, miljardenwinsten voor de oorlogsindustrie, schoolstrijd, nieuwe huishuurwet, slechte landbouwpolitiek. 1952. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"