157.00002: Verslagboek van BSP-afdeling Drongen betreffende de bestuursvergaderingen - Canipel, Aimé
"Collection: Canipel AimÃ©; Biografie: Aimé Canipel werd in 1959 als vakbondssecretaris van de CMB-afdeling Oostende aangesteld. Na de staking tegen de Eenheidswet werd hij in 1965 als opvolger van Gust Wallaert, die secretaris-generaal van de Centrale der Metaalbewerkers van België (CMB) werd, aangesteld. Hij bleef deze functie van provinciaal secretaris uitoefenen tot z’n ontslag op 22 februari 1985 wegens een financieel schandaal binnen de CMB-afdeling Gent, in 1985. Aimé Canipel was politiek actief. Hij was de voorzitter van de BSP/SP-afdeling Drongen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 1970 werd hij verkozen als gemeenteraadslid van Drongen. In 1976, bij de fusieverkiezingen, stelde hij zich kandidaat als gemeenteraadslid van Gent. Hij werd verkozen en bleef aan tot bij z’n ontslag in 1985. Daarnaast was hij van 1971 tot april 1977 provincieraadslid. In 1977 werd hij senator. Level of description: Item; Series: 157: Archief van Aimé Canipel"