395.02: Jaarverslagen 1963-1964, 1966-1972 - SVV-afdeling Lichtervelde-Gits
"Collection: SVV-afdeling Lichtervelde-Gits; Biografie: In navolging van het succes van lokale vrouwenmutualiteiten, werden op 12 april 1922 in de schoot van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (SVV) opgericht. De mutualiteit bleek immers het beste middel om vrouwen warm te maken voor de socialistische beweging. Naast de aandacht voor ondermeer pre- en postnatale raadplegingen en de organisatie van kindervakanties was de SVV ook een sociaal-culturele vrouwenorganisatie. Level of description: File; Series: 395: Archief van SVV-afdeling Lichtervelde-Gits"