386.00013: Brochure voor het vormingsweekend in Waasmunster op 6 en 7 maart 1982 - JS Dendermonde
"Collection: JS-afdeling Dendermonde; Archiefgeschiedenis: Het archief beslaat 16 nummers, opgeborgen in 1 doos (0,11 lopende meter). Het archief is toegankelijk mits toelating van de dienstdoende archivaris.Biografie: In 1966 werd door op initiatief van Norbert De Batselier in Sint-Gillis (Dendermonde) een afdeling van de Jongsocialisten (JS) opgericht, de jongerenorganisatie van de Socialistische Partij (SP). Enkele jaren later werd door Ivan Verleyen een afdeling in Dendermonde opgericht. Midden jaren zeventig zouden beide afdelingen fusioneren tot JS-Dendermonde. Norbert De Batselier was tevens van 1972 tot 1975 nationaal JS-voorzitter. Level of description: Item; Series: 386: Archief van JS-afdeling Dendermonde"