af015478: Marteling - Amnesty International
"Affiche uitgegeven door Amnesty International voor mensenrechten. Afbeelding: zwart-witfoto van een martelkamer; zwart-witfoto van een publieke foltering. Onderschriften: Martelkamer in Colombia. Een publieke foltering in de heilige stad Qu'om in Iran. Tekst: MARTELING. In een op de drie landen bestaan wrede martelpraktijken: er worden gevangenen mishandeld. Dat varieert van een pak slaag tot het toedienen van elektrische schokken. Het gebeurt om gevangenen te straffen, om bekentenissen af te dwingen of zonder een duidelijke reden. Amnesty International vindt dat geen enkele gevangene gemarteld mag worden. Wie, waar en op welke wijze er ook gemarteld wordt: Amnesty International is er altijd tegen! NIEMAND ZAL ONDERWORPEN WORDEN AAN FOLTERINGEN, NOCH AAN EEN WREDE, ONMENSELIJKE OF ONTERENDE BEHANDELING OF BESTRAFFING. (ART. 5, UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS). AMNESTY INTERNATIONAL VERZET ZICH TEGEN HET MARTELEN VAN GEVANGENEN. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"