435: Archief van Lode Zielenskring Ieper - Lode Zielenskring Ieper
"Collection: Lode Zielenskring Ieper; Biografie: De Lode Zielenskring werd in september 1967 opgericht binnen de schoot van BSP-afdeling Ieper. Na aanvankelijk geschuild te hebben onder de vleugels van de Centrale voor Arbeidersopvoeding (CAO) werd de culturele ‘kring’ enkele jaren later officieel een afdeling van de Centrale voor Socialistische Cultuurbeleid (CSC). Het doel van de kring was ‘alle aktiviteiten ontwikkelen, die er op gericht zijn het geestelijk, kultureel en zedelijk peil van de bevolking te verhogen’. Ze probeerde dit te realiseren door het inrichten van voordrachten en lezingen. Daarnaast werd uitzonderlijk een toneel- of filmvoorstelling bezocht.Het archief werd in 1988 geschonken door bestuurslid Christiaan Leire. Het telt 14 nummers, opgeborgen in 1 archiefdoos en bestrijkt de periode 1967-1979. Level of description: Fonds; Series: Lode Zielenskring Ieper"