380.298: Dossier betreffende de activiteiten van de ABVV-Jongeren-gewest Halle-Vilvoorde-Liedekerke in 1993 - ABVV-jongeren
"Collection: ABVV-Jongeren; Biografie: De ABVV-Jongeren werden opgericht op 5 februari 1976. Zij profileerden zich daarbij als een syndicale jongerenbeweging die zich richtte naar scholieren, studenten en werkende en werkloze jongeren van 16 tot 35 jaar. ABVV-jongeren vzw profileren zich vandaag als een jongerenvakbond verbonden met het ABVV die in een geest van solidariteit, gelijkheid, democratie en rechtvaardigheid, streeft naar maatschappelijke veranderingen en naar verbeteringen in de werk- en leefwereld van jongeren van 15 tot 25 jaar, en dit op individuele en collectieve manier. ABVV-jongeren verzorgt o.a. de service naar jobstudenten: ze geven informatie over rechten en plichten en raad en steun bij problemen. Verder helpen zij jongeren bij de overstap van school naar werk, maar ook schoolgaande jongeren bij de aanvraag van hun studiebeurs of bij het deeltijds leren of het volgen van een stage. De ABVV-Jongeren organiseren activiteiten, projecten en acties rond allerlei thema’s die jongeren aanbelangen en rond hun centrale waarden solidariteit, gelijkheid, democratie en rechtvaardigheid. De ABVV-jongeren hadden als orgaan eerst Jongerenkontakt en nadien Magik. Anno 2010 heetten de ABVV-Jongeren overigens ook Magik? vzw. Level of description: File; Series: 380: Archief van ABVV-Jongeren"