af015496: Amnesty International in actie - Van Amelrooij, Jeroen; Amnesty International Vlaanderen
"Affiche van Jeroen Van Amelrooij uitgegeven in 1988 door Amnesty International Vlaanderen voor ledenwerving. Afbeelding: zwart-witfoto's van een manifestatie, van een schrijfactie en van het benefietconcert 'Human Rights Now!' met van links naar rechts Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Youssou N'Dour en Gordon Sumner (Sting). Onderschriften: Manifestatie tegen mensenrechtenschendingen over de hele wereld. In het hele land vinden regelmatig schrijfavonden als deze plaats. (foto Jeroen Van Amelrooij). Amnesty International spreekt de wereldburgerzin aan iedere man, elke vrouw en elk kind is het waar gerespecteerd te worden. Zo eenvoudig is dat. Amnesty biedt de mogelijkheid iets praktisch te doen, iets dat effect kan hebben. Je kan een brief schrijven. Je kan uw vrijheid inzetten om de vrijheid te verkrijgen van anderen, elders in de wereld. (Bruce Springsteen). Tekst: AMNESTY INTERNATIONAL IN ACTIE. Amnesty International heeft in Vlaanderen zo'n zestig lokale Amnesty-groepen. Die schrijven brieven naar regeringen en ambassades. Ze informeren ook de plaatselijke pers, de scholen, het 'grote' publiek. Bijvoorbeeld met stands en tentoonstellingen. Daarnaast telt Vlaanderen ook méér dan 100 'schrijfkernen'. In Westerlo bv. is er elke eerste dinsdag van de maand een schrijfavond. Op zo'n avond is iedereen welkom om brieven te schrijven, informatie en voorbeeldbrieven liggen klaar. In Melsele kan je elke vierde zaterdagochtend terecht in het gemeentehuis, in Overijse schrijft men dan weer in het cultureel centrum, in De Panne in het Parochiaal Centrum, … WAT KAN JE DOEN? • af en toe een brief schrijven, thuis of samen met anderen. • meewerken in een Amnestygroep, en samen actie voeren voor gewetensgevangenen, campagnes op touw zetten, publiciteit maken. • Lid worden van Amnesty International. Schrijf 800 fr. (350 fr. voor jongeren, werklozen, gepensioneerden, dienstplichtigen en gewetensbezwaarden) over op rek. nr. 068-0684871-78 met vermelding 'nieuw lid'. • Een éénmalige bijdrage storten op prk 000-0000082-82. Voor giften vanaf 1.000 fr. sturen wij u automatisch een fiscaal attest. MELD JE AAN BIJ DE AMNESTY-GROEP IN JE BUURT: JE KAN OOK INFORMATIE AANVRAGEN OP HET SECRETARIAAT VAN AMNESTY INTERNATIONAL VLAANDEREN, KERKSTRAAT 156 2008 ANTWERPEN 03/271 16 16. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"