159.02: Pamfletten betreffende activiteiten van RAK (Revolutionair Anarchistisch Kollektiek) - Faes, Francis
"Collection: 159: 159: Archief van Francis Faes; Biografie: Francis Faes (°1956) is één van de centrale figuren van de anarchistische beweging in Vlaanderen. Tijdens zijn studiejaren aan de Gentse universiteit zet hij zijn eerste stappen in de wondere wereld van het anarchisme. Hij sluit zich aan bij het Revolutionair Anarchistisch Kollektief (RAK) en werpt zich op als één van de drijvende krachten. Bij de ontbinding van het RAK en het verdwijnen van het blad ‘Paradoks’ in 1982 neemt Faes het initiatief tot de uitgave van ‘De Libertaire Toekomst’. Zijn café ‘17’ groeit uit tot één van de pleisterplaatsen van de Gentse anarchisten. Naderhand laat de behoefte zich voelen om het anarchistisch ideeëngoed beter te onderbouwen. Zo ligt Faes in 1986 mee aan de basis van de oprichting van de Libertaire Studiegroep, alsmede van het tijdschrift ‘Perspectief’. Level of description: File; Series: 159: Archief van Francis Faes"