267.4: vzw Sociaal-Kultureel Centrum Opbouw - VZW Sociaal-Kultureel Centrum Opbouw
"Collection: SM De Verbroedering Geraardsbergen; Level of description: Sub-fonds; Biografie: Op 15 februari 1981 werd op initiatief van De Verbroedering de vzw Sociaal-Kultureel Centrum Opbouw opgericht. Ze had tot doel socio-culturele activiteiten te stimuleren en het beheer van de lokalen (zalen de Marbol) van de coöperatie op zich te nemen. De voornaamste opdracht bestond erin om de oude feest- en cinemazaal aan te passen aan de nieuwe behoeften. De vzw droeg de kosten van verwarming en verlichting en betaalde jaarlijks een huurprijs aan de coöperatie. De helft plus één van de mandaten was voorbehouden aan de SP-afdeling Geraardsbergen en elke twee jaar mocht ook de coöperatie een vertegenwoordiger in de raad van beheer aanduiden. Series: 267: Archief van sm De Verbroedering Geraardsbergen"