La Société Nouvelle : revue internationale : sociologie, arts, sciences, lettres - Brouez, Fernand (Bruxelles: Ferdinand Larcier; Paris: Henry Oriol)
"Lijst uitgevers vanaf 1887: Paris : H. Le Soudier / Amsterdam : Feikema / Genève : Stapelmohr (1887) / Paris : A. Savine (1889) / Paris : M. Rivière / Mons : Imprimerie Générale (okt 1909) / Paris : Schleicher (jan 1911) / Mons : A. Harvengt (1913) Periodiciteit: maandelijks Eerste nr.: dec 1884 Laatste nr.: het laatste nummer van de eerste serie verschijnt in december 1896. Na een onderbreking van ruim tien jaar verschijnt de tweede serie. In de inleiding van het eerste nummer van de tweede serie dat verschijnt in juli 1907 bedankt de redactie van Société Nouvelle Augustin Hamon: Nous remercions aussi notre ami Hamon qui dirigea L'Humanité Nouvelle avec un tact averti et qui nous donna l'appui de son expérience et de ses relations. Il tint, dans une note à marquer qu'il considère La Société Nouvelle comme la suite naturelle de L'Humanité Nouvelle. Qu'il trouve ici l'expression de notre gratitude. Redactie: H. Denis, C. De Paepe, E. Reclus, E. Hins, E. Picard, E. Verhaeren, Ag. De Potter, J. Volders, E. Vandervelde, J. Destrée, G. Eekhoud, C. Lemonnier, P. Kropotkine, H. Vandevelde, L. Piérard, C. Cornelissen, G. Degreef, G. Lecomte, H. Georg / Medewerkers van de tweede reeks: A. Hamon, L. Legavre, A. Jauniaux, A. Pratelli, L. Thomas, L. Piérard, J. Noël, L. De Brouckère, M. Devaldès, E. Vandervelde, G. Eeckhoud, E. Verhaeren, B.P. Van Der Vos, H. Bonnet, J. Destrée, R. Lalli, F. Domela Nieuwenhuis, A. Barrau, M. Gauchez Beheer: rue de l'Industrie 26, Bruxelles (1887) / rue Chodon, Paris (1894) / avenue Trudaine, Paris (1895) / rue Vignon 12, Paris (jul 1895) / Impasse de Béarn 5, Paris (jan 1896) / rue Vauquelin 28, Paris (1907) / rue Chisaire 11, Mons (1907) / H. Bonnet, Chaussée d' Ivry (Eure) (jan 1913); J. Heyn, rue Bargue 49, Paris-15e (secrétariats) (jan 1913) Drukker/Drukkerij: Imprimerie Ve Monnom, rue de l'Industrie 32, Bruxelles / Imprimerie Générale, rue Chisaire 13, Mons"