af005317: Het Plan Zeehond, aktieplan voor IJzermonding en omgeving - Natuurreservaten; Bossu, Peter
"Affiche uitgegeven in 1993 door Natuurreservaten voor het Plan Zeehond. Tekst: Het Plan Zeehond, aktieplan voor IJzermonding en omgeving. In de jaren vijftig was de gewone zeehond nog een normale verschijning aan de Belgische kust. Jacht en watervervuiling waren de oorzaken van het verdwijnen van deze prachtige dieren. De laatste jaren worden terug nu en dan zeehonden waargenomen. Omdat de omstandigheden aan onze kust nog verre van optimaal zijn (rust, waterkwaliteit, …) zullen ze hier echter niet blijven. Maar het kan natuurlijk ook anders. Daarom heeft Natuurreservaten vzw het Plan Zeehond uitgewerkt, een aktieplan voor de IJzermonding. Want als er aan de Vlaamse kust nog ergens mogelijkheden zijn om de zeehond terug te krijgen, dan is het juist in de omgeving van de IJzermonding. Wenst u een informatiefolder over het Plan Zeehond: Natuurreservaten vzw, Iepersteenweg 56, 8600 Woumen. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"