192.11.3bb: Briefe und Auszüge aus Briefen van Joh. Phil. Becker, Jos. Dietzgen, Friedrich Engels, Karl Marx u. A. an F. A. Sorge und Andere, Stutgartt, Verlag von J. Dietz Nachfolger, 422 p. - Sorge, Friedrich Adolph (1906)
"Collection: Sorge Friedrich Adolph; Biografie: Friedrich A. Sorge (1828-1906) nam deel aan de revolutie van 1848-1849 in Saksen, in 1849 vluchtte hij na een terdoodveroordeling naar de Verenigde Staten waar hij één van de stichters werd van de Internationale Arbeidersassociatie (IAA). Door zijn vriendschappelijke relatie met Marx en Engels genoot hij hun voorkeur om secretaris te worden van de Algemene Raad die toen van 1872 tot 1876 in New York zetelde. Tijdens zijn laatste levensjaren was hij actief als journalist en historicus. Level of description: Item; Series: 192.11.3ba.bc: Bronnenuitgaven"