Charles De Coster en de Vlaamsche idee - Van de Voorde, Urbain (Mechelen: Het Kompas; Amsterdam: De Spieghel, 1930)
"door Urbain Van de Voorde Bibliotheek Camille HuysmansLezing gegeven voor de Literarische Faculteitsvereeniging van de Universiteit te Groningen, op 24 februari 1928"