af009375: Vormingscyclus Latijns-Amerika - Drukkerskollektief De Wrikker; Elcker-Ik; SAGO
"Affiche uitgegeven in (jaren 1980) door Elcker-Ik en SAGO met als trefwoord internationale solidariteit: Latijns-Amerika.Foto: inlandse arme vrouw blootsvoets in landschap met lemen hutten.Tekst: VORMINGSCYCLUS LATIJNS-AMERIKA. 1ste luik. OORZAKEN VAN ONDERONTWIKKELING. 2 DECEMBER. FILM: GÉNÈSE D'UN REPAS OVER DE OORZAKEN VAN ONDERONTWIKKELING. 9 DECEMBER. HISTORISCHE ANALYSE. VEROVERING, PLUNDERING, GRONDSTOFFEN, SLAVEN. INDUSTRIËLE REVOLUTIE HIER EN DE GEVOLGEN DAAR. ONAFHANKELIJKHEID. NEOKOLONISATIE DOOR DE VS. L. SCHELLEKENS (Nijmegen). 16 DECEMBER. EKONOMISCHE BELANGEN VAN HET WESTEN IN LATIJNS-AMERIKA. V.B.: BRAZILIË: ROL VAN DE MNO'S. AGRO-BUSSINESS, TRILATERIALE, IMF... M. STOLZ (Leuven). 2de luik. LATIJNS-AMERIKA: HOE LIGGEN DE KAARTEN NU? 6 JANUARI. POLITIEKE SITUATIE. VAN CARTER TOT REAGAN. VAN MENSENRECHTEN TOT HARDE LIJN. SITUATIE IN DE VERSCHILLENDE LANDEN EN ALTERNATIEVEN CUBA EN NICARAGUA. M. DE KEYSER (Brussel). 13 JANUARI. ROL VAN DE VAKBONDEN. DE WERELDCENTRALES EN VOORBEELDEN. BELANG VAN DE VAKBONDEN. ROL IN DE STRIJD. GROEI EN ONTSTAAN. M. VERVLIET (Brussel). 20 JANUARI. EEN EXEMPLARISCH VOORBEELD. GRAAN. J. KOREMAN (Antwerpen). 3de luik. DE STRIJD VAN HET VOLK. 3 FEBRUARI. VERZET IN MIDDEN-AMERIKA. GROEI. KENMERKEN. VERSCHIL MET ZUID-AMERIKA. M. COOLEN (Nederland). 10 FEBRUARI. VERZET IN ZUID-AMERIKA. GROEI. KENMERKEN. VERSCHIL MET MIDDEN-AMERIKA. BELANGRIJKE ELEMENTEN: CHILI, BRAZILIË. HARDE DIKTATUREN. ANDESLANDEN. H. VAN HOECKE (Antwerpen). 17 FEBRUARI. VOORBEELD VAN EEN VERZETSBEWEGING. FDR-FMLN. KONKREET ONTSTAAN. STRATEGIE. R. LOPEZ (El Salvador). ORGANISATIE: ELCKER-IK EN SAGO. DE AVONDEN HEBBEN PLAATS IN SAGO, STEENBOKSTRAAT 32, 2000 ANTWERPEN TELKENS OM 20.00U. INKOM: 180 FR. PER DRIE AVONDEN. INLICHTINGEN: ROB DE VLIEGHERE 031/230 96 97. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"