ws0456: Snapshot van de website www.argusmilieu.be van ARGUS, genomen op 24/11/2015 - ARGUS
"Collection: ARGUS; Biografie: Op 4 mei 1970 richtte KBC (toen nog Kredietbank) Stichting Leefmilieu vzw op. KBC wilde hiermee ‘haar maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel beklemtonen door te onderstrepen dat zij oog heeft voor de neveneffecten van de welvaart die zij mede bevordert.’ De vereniging moest op autonome wijze initiatieven ontwikkelen die zouden bijdragen tot de verbetering van de milieukwaliteit. Stichting Leefmilieu ontwikkelde zich in Vlaanderen tot een gezaghebbende, onafhankelijke organisatie op het vlak van de milieu-informatie, -educatie en -dienstverlening.