627.020: Dossier betreffende de vertegenwoordiging van de West-Vlaamse Milieubeweging in de Regionale Commissie van Advies voor de Ruimtelijke Ordening - Natuurpunt West-Vlaanderen
"Collection: Natuurpunt West-Vlaanderen; Biografie: 1. Actoren De provinciale contactdag, die op 3 maart 1990 te Tielt werd georganiseerd, kan gezien worden als het formele begin van het provinciaal secretariaat in West-Vlaanderen. Toch was er al veel langer sprake van een werking die zich niet beperkte tot één gemeente of één natuurgebied en die tot doel had om milieubewuste mensen te verenigen. Drie institutionele actoren spelen een belangrijke rol in de voorgeschiedenis van provinciaal secretariaat: Volkshogeschool de Blankaart, het provinciaal overleg van West-Vlaamse milieuverenigingen en de Duinenwerkgroep van de BNVR/ Natuurreservaten. Daarnaast zijn ook heel wat daadkrachtige figuren cruciaal geweest: Edgard Kesteloot, Paul Kempynck, Paul Houwen, Noël Lievrouw, Peter Bossu, Guido Vandenbroucke, John Van Gompel en nog vele anderen.