af002080: Ik vertrouw mijn kinderen toe aan de officiële school - van den Bergh, Joseph; BCVS (1934)
"Affiche van Joseph Van den Bergh uitgegeven in 1934 door het Bestendig Centrum ter Verdediging van de Openbare School (BCVS) voor het openbaar onderwijs. Afbeelding: tekening van een moeder die haar zoon en dochter naar school brengt. Tekst: HAAR ONDERWIJS IS WETENSCHAPPELIJK. MEN DOET ER NIET AAN POLITIEK. MEN EERBIEDIGT ER DEN KRITISCHEN GEEST EN DE ZIEL VAN HET KIND. Leve DE OPENBARE SCHOOL. IK VERTROUW MIJN KINDEREN TOE AAN DE OFFICIELE SCHOOL. BESTENDIG CENTRUM ter VERDEDIGING van de OPENBARE SCHOOL (B.C.V.S.) Achturen Huis - Fontainas Plaats - Bruxelles. V.Z.W.D. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"