131.00005: Statuten betreffende het Belgische boekdrukkersverbond. Gedrukt - Boekdrukkersbond van Mechelen
"Collection: Boekdrukkersbond van Mechelen; Biografie: Op 1 januari 1945 ging de Centrale der Boeknijverheid van start. De centralisatie van syndicale activiteit in deze sector verliep zeer traag. Dat had wellicht te maken met enerzijds een doorwerkende ambachtelijke traditie (o.a. de opdeling in steendrukkers, boekbinders en boekdrukkers) en anderzijds een ideologische hinderpaal. Veel werknemers in deze sector werkten immers in bedrijven die een duidelijke kleur hadden. Zeker wat kranten betrof, was manifest deel uitmaken van het socialistische kamp een delicate zaak. Level of description: File; Series: 131: Archief van Boekdrukkersbond van Mechelen"