fo002458: Herdenkingsplaat van overledenen n.a.v. de Koningskwestie - Van Cauwenbergh, Louis
"Zwart-witfoto van de herdenkingsplaat van de 4 personen die werden gedood tijdens een meeting te Grâce Berleur n.a.v. de Koningskwestie op 30 juli 1950. Herdenkingsplaat met opschrift: En cet endroit le 30 juillet 1950 Albert Houbrechts, Henri Vervaeren, Joseph Thomas, (et à 140 mètres) Pierre Cerepana tombèrent sous les balles de la répression pour sauvegarder les droits du peuple. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"