420: Archief van AC-afdeling Lokeren - AC-afdeling Lokeren
"Collection: AC-afdeling Lokeren; Biografie: De AC had naast een nationale structuur ook lokale afdelingen. Elke lokale afdeling was zelfstandig, koos een eigen bestuur en had minstens één permanent secretaris. In Lokeren concentreerde de lokale afdeling van de AC zich op de haarsnijderijen. Deze ondertussen teloorgegane industrie vormde tot de jaren zeventig de kern van de industriële activiteit in het Lokerse.Er bevindt zich ook heel wat materiaal van de AC-afdeling Lokeren en in het bijzonder over de Lokerse vellennijverheid in de archieven van de Bond Moyson Lokeren en het ABVV-afdeling Lokeren. Het archief bevat naast briefwisseling en verslagen, ook dossiers over diverse firma'si n het Lokerse en de gewezen vellennijverheid. Level of description: Fonds; Series: AC-afdeling Lokeren"