af014696: Vrijheid - Numan, Mariet; Amnesty International Nederland; Amnesty International Vlaanderen (1976)
"Affiche van Mariet Numan uitgegeven in 1976 door Amnesty International Nederland en Amnesty International Vlaanderen voor mensenrechten. Afbeelding: portrettekening van een man met strepen over de mond. Tekst: VRIJHEID. Universele verklaring van de rechten van de mens. Iedereen heeft recht op VRIJHEID van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen, in het openbaar en in zijn particuliere leven zijn godsdienst te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en het onderhouden van geboden en voorschriften. (artikel 18). Een ieder heeft recht opVRIJHEID van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid zonder inmenging een mening te koesteren en door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven. (artikel 19). Amnesty International. 3e Hugo de Grootstraat 7 Amsterdam. Giro 454000. In België: Oudergemlaan 202 Brussel 1040. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"