smc0163: Jaarlijkse archivering van het Youtube-kanaal van Linx+ over 2015 - Linx+
"Collection: Linx+; Biografie: De Culturele Centrale werd als vzw opgericht in 1965. In 2003 werd de naam veranderd naar Linx+. Vandaag is Linx+ formeel nog steeds een deel van het ABVV, maar het kan een vrij autonome koers varen. Sinds 1996 wordt Linx+ gesubsidieerd door het Ministerie van Cultuur van de Vlaamse overheid. Verder werkt Linx+ nauw samen met ABVV-senioren (dat formeel een deel is van Linx+, maar de facto onafhankelijk is), de Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk (FOV), het Steunpunt voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk (SoCiuS), het Nationaal Verbond der Socialistische Mutualiteiten e.a. De structuur van Linx+ bestaat uit een landelijk secretariaat dat bevoegd is voor heel Vlaanderen en regionale secretariaten in Antwerpen, Mechelen-Kempen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Binnen de regio's zijn er ook nog lokale afdelingen. Het landelijk secretariaat houdt zich vooral bezig met het ondersteunen van de regionale afdelingen, terwijl deze laatste zich - samen met de lokale afdelingen - vooral bezig houden met het organiseren van activiteiten. Paul Van Hoorick is de huidige directeur van Linx+. Hij volgde Jos Coenen op in 1998. Gearchiveerd met Youtube-dl, versie 2020.09.20 Level of description: File; Series: 098.X.1.1: Youtube-kanaal van Linx+"