668.X: Social media - BENEGORA
"Collection: BENEGORA; Level of description: Sub-fonds; Series: 668: Archief van BENEGORA; Biografie: Belgisch Nederlands Grensoverleg Regio Antwerpen-Leefmilieu vzw (Benegora-Leefmilieu) werd opgericht in de zeventiger jaren. Het is een grensoverschrijdende milieuvereniging voor Westelijk Noord-Brabant (en Oostelijk Zeeuws-Vlaanderen) in Nederland en de provincie Antwerpen in België. Het werkterrein is het leefmilieu in het algemeen, met de nadruk op grensoverschrijdende milieuproblemen. Vanwege dit grensoverschrijdende karakter werd gekozen voor een structuur bestaande uit een Nederlandse en een Belgische vereniging, welke een gezamenlijk koepeloverleg hebben. Bij lokale problemen wordt steun verleend aan specifieke meer plaatselijk werkende (actie)groepen. Werkgroepen zijn gespecialiseerd in lucht-, bodem- en waterverontreiniging, ruimtelijke ordening en natuurbehoud. Er werd ook een Documentatiecentrum Ben de Klerk uitgebouwd. BENEGORA is aangesloten bij de Antwerpse Milieufederatie, Bond Beter Leefmilieu, Stichting Natuur en Milieu (Utrecht) en de Brabantse Milieufederatie (Tilburg)."