af006089: U wenst op B.P. te gaan na 31.8.87 - Centrale der Metaalbewerkers van België (CMB)
"Affiche uitgegeven in 1988 door de Centrale der Metaalbewerkers van België (CMB) voor het brugpensioen. Tekst: U wenst op B.P. te gaan na 31.8.87. Onderneming niet in moeilijkheden. B.P. op basis van CAO neergelegd voor 1.6.86. Voorwaarden. Min. Leeftijd: 55 jaar. Ancien. Voorw. Vervangingsverb. Gewone W.U. (degressief vr. niet-gezinshoofd) bij niet-vervanging. Geen verkorte opzegtermijn. U moet voor 1.1.90 in B.P. treden, tenzij opzegging voor 1.9.87 betekend. Max. duur CAO geen. B.P. op basis van cao neergelegd na 31.5.86 maar voor 1.9.87. Verlengde CAO van voor 1.6.86. Voorwaarden. Min. Leeftijd: 55 jaar. Ancien. Voorw. Vervangingsverb. Gewone W.U. (degressief vr. niet-gezinshoofd) bij niet-vervanging. Geen verkorte opzegtermijn. U moet voor 1.1.90 in B.P. treden, tenzij opzegging voor 1.9.87 betekend. Max. duur CAO 2 jaar. Nieuwe CAO. Voorwaarden. Min. Leeftijd: 57 jaar. Ancien. Voorw. Vervangingsverb. Gewone W.U. (degressief vr. niet-gezinshoofd) bij niet-vervanging. Geen verkorte opzegtermijn. Uw A.O. moet einde nemen (ev. met opzegvergoeding) tijdens CAU duurtijd, tenzij opzegging voor 1.9.87 betekend. Max. duur CAO 2 jaar. B.P. op basis van cao neergelegd na 31.8.87. Verlengde CAO van voor 1.6.86. Voorwaarden. Min. Leeftijd: 55 jaar. Ancien. Voorw. Vervangingsverb. Gewone W.U. (degressief vr. niet-gezinshoofd) bij niet-vervanging. Geen verkorte opzegtermijn. U moet voor 1.1.90 in B.P. treden, tenzij opzegging voor 1.9.87 betekend. Max. duur CAO 2 jaar. Verlengde CAO van na 31.5.86 maar voor 1.9.87. Voorwaarden. Min. Leeftijd: 57 jaar. Ancien. Voorw. Vervangingsverb. Gewone W.U. (degressief vr. niet-gezinshoofd) bij niet-vervanging. Geen verkorte opzegtermijn. Uw A.O. moet einde nemen (ev. met opzegvergoeding) tijdens CAU duurtijd, tenzij opzegging voor 1.9.87 betekend. Max. duur CAO 2 jaar. Nieuwe CAO. Voorwaarden. Min. Leeftijd: 58 jaar. Ancien. Voorw. Vervangingsverb. Gewone W.U. (degressief vr. niet-gezinshoofd) bij niet-vervanging. Geen verkorte opzegtermijn. De opzegtermijn of periode gedekt door de opzegvergoeding moet verstrijken tijdens cao duurtijd. Max. duur CAO 3 jaar. Voorwaarden vanaf 1 jan. 1990. Min. leeftijd: 58 jaar. Anc. voorwaarden. Vervangingsverbintenis. Gewone W.U. (degressief). Geen verkorte opzeggingstermijn. De opzeggingstermijn of de periode gedekt door de opzeggingsvergoeding moet verstrijken gedurende de duurtijd van de CAO. Maximumduur van de CAO: 3 jaar. Onderneming in moeilijkheden. Voorwaarden. Minimum leeftijd: 50 jaar. Anciënniteitsvoorwaarden. Geen vervangingsverbintenis. Vaste werkloosheidsuitkeringen. Verkorte opzeggingstermijn voor bedienden. Theoretische opzeggingstermijn of periode gedekt door opzeggingsvergoeding moet verstrijken gedurende duurtijd CAO en tijdens periode erkenning onderneming in moeilijkheden. Lijst gebruikte afkortingen. B.P. = brugpensioen. W.U. = werkloosheidsuitkeringen. A.O. = arbeidsovereenkomst. Aanvullend op CMB-Inform / januari-februari 1988. Centrale der Metaalbewerkers ABVV. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"