vl000005: Socialistische Onderlingen Bijstand "helpt elkaar", Lokeren, 1899-1925
"Vlag van de Socialistische Onderlinge Bijstand HELPT ELKAAR van Lokeren, 1899-1925. In de broeking een vrouwenfiguur met frygische muts en loshangende haren: de Marianne met, in de rechterhand, een bijenkorf met drie bijen. De uitgestrekte linkerhand wijst in de richting van een een rijzende zon met stralenkrans. Vóór de zon de silhouetten van een rustoord, de kliniek en het sanatorium. In de vluchthoek 3 jonge mannen die naar de gebouwen kijken en de hand in die richting opsteken. Franjes van goudkleurige metaaldraad. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"