med000024: Hans-Christoph Seebohm, Sudendeutsche Landsmannschaft
"Legpenning met aan de voorzijde een profielkop naar links van Hans-Christoph Seebohm, langs de rand de tekst: 'BERGASSESSOR DR.-ING. HANS-CHRISTOPH SEEBOHM 4.8.1903, DIE SUDETENDEUTSCHE LANDSMANNSCHAFT DEM KÄMPFER FÜR DAS RECHT AUF UNSERE HEIMAT'. Op de keerzijde gesigneerd: 'Leeboluu'(?) en de data: '15.-18.10.1956'. Hans-Christoph Seebohm (4 augustus 1903 - 17 september 1967) was een Duitse politicus (DP en CDU). Hij was federaal minister van Transport van 1949 tot 1966. De Sudetendeutsche Landsmannschaft is een Duitse vereniging van vluchtelingen die werd opgericht met als doel de belangen van de Sudeten-Duitsers te behartigen. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"