Korte biografische nota's over socialistische voormannen - Abs, Robert (Brussel: Emile Vandervelde Instituut; Stichting L. De Brouckere, 1971)
"door Robert Abs Bevat biografische nota's over D. Brismée, L. Bertrand, J. Destrée, E. Vandervelde, C. Huysmans, J. Wauters, A. Delattre, H. De Man, M. Buset, N. Coulon, I.L. Gatti de Gamond, P. Coenen, E. Van Beveren, E. Anseele, L. Dejardin, P. Brachet"