Een grote liefde - Kollontaj, Aleksandra Michajlovna; Pancras, Gerda; Porter, Cathy (Amsterdam: Feministische uitgeverij Sara, 1984)
"Aleksandra Kollontaj ; uit het Russisch vertaald door Gerda Pancras ; inleiding: Cathy Porter"