087.00362: Dossier betreffende vormingsdagen voor militanten van de Centrale der Boek- en Papiernijverheid - Centrale der Boek- en Papiernijverheid - afdeling Sint-Niklaas
"Collection: TACB-afdeling Sint-Niklaas; Biografie: De CBP vertegenwoordigde de ABVV-leden die werkzaam waren in bedrijven uit de sectoren drukkerijen, grafische kunst en dagbladen. De CBP was binnen België maar een zeer kleine centrale met weinig leden en ook in de regio Sint-Niklaas was deze centrale erg klein. De functie van secretaris van de CBP kon er gemakkelijk gecombineerd worden met andere functies. De grootste firma uit de regio was Scheerders van Kerckhove's verenigde bedrijven (SVK). Door de beperkte omvang zag de CBP zich uiteindelijk genoodzaakt om op te gaan in de Algemene Centrale (AC). Level of description: File; Series: 087: Archief van Textielhuis Sint-Niklaas"