De Dokwerker : orgaan van de Gentsche Dokwerkersvereeniging (Gent: A. Debacker; F. Hardyns; E. Stautemas)
"Andere ondertitels: 15 dec 1890: Orgaan uitsluitelijk aan de belangen der dokwerkers gewijd mei 1900(tweede serie,nr.10): Gentsch orgaan van de International Dock-and Riverworckersunion jan 1904(vierde serie,nr.20): Orgaan van de Gentsche Dokwerkersvereeniging jan 1905: Belgisch orgaan der Internationale Federatie der Dockers jun 1909: Orgaan van den Gentschen socialistischen Dockersbond Motto: 1890-1891: Proletariërs aller landen vereenigt U ! Geene plichten zonder rechten. Geene rechten zonder plichten Periodiciteit: maandelijks Eerste nummer: 15 dec 1890 Drukker/Drukkerij: J. Foucaert, Gent(15 dec 1890) Ferd. Hardyns, Haspelstraat 20, Gent Samenwerkende Volksdrukkerij, Hoogpoort 29, Gent"