022.11: Dossier betreffende activiteiten. - De Rooie Vlinder
"Collection: Rooie Vlinder; Biografie: Op 1 oktober 1976 werd De Rooie Vlinder, socialistische aktiegroep voor de bevrijding van de homoseksualiteit opgericht. De vereniging werd opgedoekt eind 1981. In die periode ontplooide De Rooie Vlinder activiteiten rond allerlei aspecten van de problematiek van homosexualiteit zoals de discriminatie van homosexuele contacten ten opzichte van heterosexuele, pedofilie en de intolerantie ten aanzien van homosexuelen, gesymboliseerd in het roze driehoek-embleem. Geografisch lag het zwaartepunt van de werking in Gent en Antwerpen. De Rooie Vlinder onderhield nauwe contacten met de vrouwenbeweging in Vlaanderen en verwante organisaties in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Het werkterrein van de vereniging werd na het opdoeken ervan verder bespeeld door onder ander het Roze Aktiefront. Level of description: File; Series: 022: Archief van De Rooie Vlinder"