070: Archief van Amedée Velleman - Velleman, Amedée
"Collection: Velleman Amedée; Biografie: Amedée Velleman was de secretaris was van de Algemene Centrale (AC) van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) voor het gewest Gent-Eeklo van 1962 tot 1981 en actief in de gemeentepolitiek van Zelzate. Deze collectie bevat stukken over de gemeentepolitiek in Zelzate, maar is vooral interessant voor het archiefmateriaal inzake de tussenoorlogse socialistische beweging aldaar : de verslagboeken van de Federatie van Socialistische Vakbonden van Zelzate (1919-1940). Level of description: Fonds; Series: Velleman Amedée; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"