af000787: De schaar der reactie - Detaevernier, R.; BWP (1932)
"Affiche van Robert Detaevernier uitgegeven in 1932 door BWP voor de parlementsverkiezingen. Afbeelding: karikatuur, in een enorm cijfer 2, van een man (buste) in jasje met uitgestoken wijsvinger met vooraan een bureau waaraan een man zit die met een reuzenschaar een papier doorknipt met achter hem een deel van een drumstel, rechts staan 4 mannen waarvan 2 met overjas, van wie 1 op krukken en 1 met wandelstok, 3 van de 4 hebben een papier in de hand. Tekst: Stemt socialist voor de nr 2. De schaar der reactie... Arbeiders ziedaar wat u te wachten staat, indien de katholiek-christen-liberale blok triomfeert. R. DETAEVERNIER,-MEENEN. Tekst in de tekening: Reactie Verminderingen. Réaction Réductions. Pensioen. Invalied. Werklooze Chômeur. Loon Salaire. Christene Democratie. Democratie Chrétienne. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"