109.A.7.00254: Dossier betreffende het Nationaal Voedingscomité. - Wauters, Arthur
"Collection: Wauters Arthur; Biografie: Arthur Wauters (A.W.) werd op 12 augustus 1890 geboren te Waremme (Borgworm). Hij was doctor in de economische wetenschappen en sinds 1930 hoogleraar aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Van 1929 tot 1937 was hij directeur van Le Peuple. In 1932 werd A.W. gecoöpteerd als senator. Vier jaar later werd hij voor het eerst verkozen als Kamerlid. Hij zou het slechts tot 1944 blijven. Hij was lid van het Leidend Comité van de Belgische Werkliedenpartij (BWP) van 1932 tot 1933 en terug van 1935 tot 1936 en voorzitter van de belangrijke BWP-onderzoekcommissie naar de faling van de Belgische Bank van de Arbeid. Van januari 1937 tot februari 1939 was hij minister van Volksgezondheid. Later was A.W. nog korte tijd minister van Arbeid en Sociale Voorzorg (februari-april 1939), minister van Nationale Voorlichting (september 1939-januari 1940) en minister van Landbouw (13-20 maart 1946). Hij beëindigde zijn carrière als diplomaat, eerst als Gevolmachtigd Minister van België te Warschau (1949-1950) en Buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van België te Moskou (1952-1955). Hij overleed op 13 oktober 1960 te Sint-Genesius-Rode. Hij was de jongere broer van (Charles) Joseph Wauters (1875-1929), volksvertegenwoordiger en minister tijdens het Interbellum. Level of description: Item; Series: 109.A.7: Minister van Nationale Voorlichting (september 1939-januari 1940)"