277.00215: Notulen van de algemene vergadering en beheerraad - SM Vooruit Lier
"Collection: SM Vooruit Mechelen; Level of description: Item; Biografie: De SM Vooruit te Lier werd gesticht op 23 maart 1914 nadat er sinds 1905 een afdeling van Vooruit Mechelen had bestaan. Rond 1930 geraakte de hele socialistische beweging er sterk verdeeld. Inzet van de strijd was onder meer de zeggenschap over de coöperatie. Uiteindelijk fuseerde Vooruit Lier op 30 september 1930 met Vooruit Arrondissement Mechelen en kwam er daarnaast nog een dissidente coöperatie tot stand onder de naam Onze Zege. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam aan de verdeeldheid een einde. Series: 277.00215.00217: Notulen van de algemene vergadering en beheerraad"