vl000849: Nationaal Syndikaat van Y.P.T.T.Z. Kortrijk 1925 - Lameire, R.C.
"Vlag van het Nationaal Syndikaat van Y.P.T.T.Z. van de Afdeeling Kortrijk, 1925. Centraal op een rood veld: een wit schild met daarin in elkaar gevlochten NS. Daarboven en eronder staat het opschrift: Nationaal Syndikaat van Y.P.T.T.Z. Afdeeling Kortrijk. Daaronder: twee ineengestrengelde handen. Links en rechts van het witte schild: het jaartal. In de broektop: een gevleugeld wiel, in de vluchttop: een hoorn, in de vluchthoek: een hand die een kabel vasthoudt waaruit bliksemschichten komen, in de broekhoek: een anker. Rondom het rode veld: een brede groene boord. Goudkleurige franjes in metaaldraad. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"