af000965: Eén Mei. Laten wij in massa betoogen voor den vrede en voor eene betere samenleving die arbeid en brood aan alle menschen verzekeren zal - Rik; BWP
"Affiche van Rik uitgegeven in 1931 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) voor de Dag van de Arbeid. Afbeelding: een arbeider kijkend naar het gesloten hek van een fabriek. Tekst: Belgische Werkliedenpartij. Eén Mei. 't Koren wordt aan 't vee gegeven en het volk lijdt honger! Balen katoen worden verbrand en 't werkende volk kan zich niet behoorlijk kleeden! Sommige menschen leven in overvloed, terwijl 25 millioen anderen door Werkloosheid getroffen zijn! Laten wij in massa betoogen voor den vrede en voor eene betere samenleving die arbeid en brood aan alle menschen verzekeren zal. 1931. De Algemeene Raad der B.W.P. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"