af014622: Kiezen voor later doe je nu - Universal Advertising Team; Staatssecretariaat voor Maatschappelijke Emancipatie; Ministerie van Onderwijs; Denhaen, Monique (1987)
"Affiche uitgegeven in 1987 door het Staatssecretariaat voor Leefmilieu en Maatschappelijke Emancipatie en het Ministerie van Onderwijs voor gelijke kansen voor meisjes en jongens in het secundair onderwijs. Afbeelding recto: negen kleurenfoto's over de studierichtingen voor meisjes en jongens. Tekst recto: KIEZEN VOOR LATER DOE JE NU. NA HET ZESDE LEERJAAR GEVEN TE WEINIG MEISJES ZICHZELF KANSEN VOOR DE TOEKOMST. WAT JONGENS KUNNEN, KUNNEN MEISJES NET ZO GOED, EN OMGEKEERD. STUDIERICHTINGEN EN BEROEPEN DIE TE MAKEN HEBBEN MET WETENSCHAP EN TECHNIEK STAAN OPEN… VOOR JONGENS EN MEISJES. WIE LATER GELIJKE KANSEN WIL, MAAKT NU EEN BEWUSTE KEUZE! GELIJKE KANSEN VOOR JONGENS EN MEISJES. STAATSSECRETARIS VOOR LEEFMILIEU EN MAATSCHAPPELIJKE EMANCIPATIE, MIET SMET. MINISTER VAN ONDERWIJS, DANIEL COENS. VOOR BIJKOMENDE INFORMATIE: KABINET VAN DE STAATSSECRETARIS VOOR LEEFMILIEU EN MAATSCHAPPELIJKE EMANCIPATIE - WETSTRAAT 56 - 1040 BRUSSEL. KABINET VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS - RIJKSADMINISTRATIEF CENTRUM, BLOK F, 6de VERD. ARCADENGEBOUW, 1010 BRUSSEL. UNIVERSAL ADVERTISING TEAM. Vrij van zegel: art. 198.1° - Wetboek der taxen. Verantw. uitg.: M. Denhaen, Wetstraat 56, 1040 Brussel. Tekst verso: De Staatssecretaris voor Maatschappelijke Emancipatie Wetstraat 56 - 1040 Brussel. De Minister van Onderwijs R.A.C. - Arcadengebouw - Blok F - 6de verdieping 1010 Brussel. Beste ouders, Het schooljaar loopt ten einde en uw kind zal het lager onderwijs verlaten om in het secundair onderwijs verder te studeren. Tijdens de komende weken zal U, samen met uw kind een keuze moeten maken omtrent de studierichting die het zal volgen. Het is algemeen bekend dat meisjes minder gemakkelijk werk vinden dan jongens. Vooral voor meisjes die nu denken op 18 jaar hun studies te beëindigen is het van belang dat zij een richting kiezen die nadien arbeidsmogelijkheden biedt. Dit is niet altijd het geval na het algemeen secundair onderwijs dat hoofdzakelijk een algemene vorming beoogt en voorbereidt op het hoger onderwijs. Op initiatief van de Minister van Onderwijs en de Staatssecretaris voor Maatschappelijke Emancipatie werd een T.V.-spot gedurende een aantal weken uitgezonden met de bedoeling meisjes ertoe aan te zetten een voor hen « nieuwe » richting te kiezen. Meisjes zouden zich méér moeten oriënteren naar wetenschappelijke en technische richtingen zoals informatica, elektronica, elektromechanica, mechanica, elektriciteit, industriële wetenschappen, wiskunde, enz… Wie technisch sterk is heeft later meer kansen op de arbeidsmarkt. Vraag raad omtrent de juiste studiekeuze voor uw kind aan de leraar, de P.M.S.-verantwoordelijke. Spreek erover in de vergaderingen van de ouderverenigingen. Praat vooral veel met uw kind en maak samen een bewuste studie- en beroepskeuze. Veel succes! M. SMET, Staatssecretaris voor Maatschappelijke Emancipatie. D. COENS, Minister van Onderwijs. Ne. D/4757/1987/14. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"