af005129: Duizend bommen en granaten! Bescherming van oorlogsvluchtelingen nu! - Imagine; Overlegcentrum voor Integratie van Vluchtelingen; Depelchin, Luc
"Affiche van Imagine uitgegeven in 1998 door het Overlegcentrum voor Integratie van Vluchtelingen (OCIV) voor de bescherming van oorlogsvluchtelingen. Afbeelding: Nederlandse vluchtelingen in België op 6 december 1944 en vluchtelingen in ex-Joegoslavië tijdens de jaren 1990. Tekst: Duizend bommen en granaten! Bescherming van oorlogsvluchtelingen nu! Dagelijks komen bij ons oorlogsvluchtelingen uit Oost-Europa, Afrika en Azië aan. Hen overkomt net hetzelfde als onze landgenoten in 1914-18 en in 1940-45. Op de vlucht voor bommen, willekeurig geweld en arrestaties. Voor oorlog, tout court. België vangt deze mensen op, jawel. Maar een verblijfsvergunning zit er niet in. Dus waarom geen werk maken van een tijdelijk beschermingsstatuut? Dat kan. Steun daarom de OCIV-campagne en vraag de campagnekrant ‘Duizend bommen en granaten’! Tel. (02) 274 00 20, fax (02) 201 03 76, e-mail vluchteling@ociv.org. Financiële steun op rekeningnummer van OCIV 001-1559883-05. Overlegcentrum voor Integratie van Vluchtelingen, Gaucheretstraat 164, 1030 Brussel. Verantwoordelijke uitgever: Luc Depelchin, Gaucheretstraat 164, 1030 Brussel • Foto’s: Archief AMSAB, Teun Voeten • Ontwerp: Imagine. Zie ook: fo010715 FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"