ls000543: Debout les morts - Réssurection Infernale, 1917 - Masereel, Frans
"Collection: Debout les morts - Réssurection Infernale, 1917; Linoleumsnede van Frans Masereel met de afbeelding van een half-liggende man vastgebonden aan een paal, op de achtergrond staan drie kruisen als vermoedelijke verwijzing naar Golgotha, rechts onderaan Masereels monogram 'FM' met het jaartal '1917'. Uit een reeks van negen linoleumsneden en een frontispice getiteld 'Debout les morts - Réssurection Infernale', uitgegeven in 1917 door Kundig te Genève. De reeks werd later ook in hout gesneden, zeven houtblokken van deze reeks zijn in het bezit van Amsab-ISG. Zie ook: hb000257 Series: Debout les morts - Réssurection Infernale, 1917; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"