367.00012: Briefwisseling - Seeuws, Willy
"Collection: Seeuws Willy; Archiefgeschiedenis: Het archief beslaat 44 nummers, opgeborgen in 13 dozen (1,43 lopende meter). Het archief is toegankelijk mits toelating van de dienstdoende archivaris. Uitgezonderd de stukken 1 t.e.m. 26, die niet toegankelijk zijn.Biografie: Willy Seeuws werd op 2 maart 1931 in Gent geboren. Van opleiding was hij grafisch tekenaar. Seeuws begon zijn professionele carriére in 1947 als tekenaar in Gent en Brussel. Binnen de socialistische beweging was hij vooral actief bij de Socialistische Jeugdvereningingen. Vanaf 1951 begon hij te werken als consulent voor de Socialistische Jeugd, vervolgens werd hij secretaris van Socialistisch Jeugdverbond en in 1961 van het Socialistisch Jeugdleidersinstituut. In 1968 werd Seeuws secretaris van de Centrale voor Socialistisch Cultuurbeleid (CSC). Binnen de partij was Seeuws dan al actief bij activiteiten van het Nationaal Bureau van de BSP. In 1977 werd hij gecoöpteerd senator voor de BSP. In 1980, 1985 en 1987 was hij SP-lijsttrekker voor het arrondissement Gent-Eeklo. Level of description: Item; Series: 367.00001.00026: Briefwisseling"